Latinska namn

Aconitum x cammarum, Amaranthus caudatus, Agapanthus praecox..... Namnen bara snurrar i huvudet... Svårt att få dem att fastna bara! :( Men skam den som ger sig! 
 
I dag har vi gjort en till redesbukett. Kändes lite bättre i dag än i går. Men övning ger ju färdighet! Mer än så hann jag inte för en av klasskamraterna skar sig ganska ordentligt i fingret. Så jag följde med henne och Maria till VC. Där fick dom sy två stygn. Hoppas nu hon kurerar sig snart och kommer tillbaka till oss! 
 
Här är iaf dagens resultat av redesbuketten:
 
 

Rätt val

Ja jag känner verkligen att jag har gjort rätt! Är så himla kul så jag längtar tillbaka till skolan innan jag ens hunnit hem! :)

I dag har vi fortsatt att träna på spiralteknik. Börjar känna att det sitter mer och mer nu. Kan till och med få till lite färg och form... ;) Det tar sig, sakta men säkert! :)

Så här fina är blommorna innan vi har satt klorna i dem... :P
 
 
 
 
 
 
Vi har även pratat om trådningteknik och fått göra fina "redesbuketter" med vår duktiga lärare Fredrik Wingquist. 
 
Här är mitt resultat:
Detta är själva redet som sen ska fyllas med gröna blad och fina rosor. 
 
 
 
 
Det färdiga resultatet. Finns definitivt saker att fila på men det är ju ändå första gången. Lite stolt är jag allt! :)
 
 
 
Här är min första tulpanbukett. Bunden med spiralteknik! :)
 
 
 
Förstå vilket roligt jobb jag kommer ha när jag är färdigutbildad! 

Dagen gick fort

Tiden går fort när man har roligt! I dag har vi snittat blommor, Bundit buketter i spiralteknik och haft företagsekonomi. Och just det höll nästan på att glömma... FIKA! :D Vi har fikat och ätit också! ;)
Har i läxa att lära oss 9 snittblommor på latin till nästa vecka. DET mina vänner är en stor utmaning! Har lärt mig tre än så länge så hoppet finns där... :)
Nu blir det lite läsning i småföretagande boken. Sen sängen för i morgon är det ny dag med nya utmaningar! Super kul! :)

Första dagen!

I går var första dagen. Äntligen! :) Det var mycket information och rundvandring första dagen. Vet inte hur jag ska lära mig att hitta här men det löser sig nog. :)
 
I dag har vi gått igenom varuhantering och startat våra bloggar. Har aldrig haft någon blogg tidigare men detta ska nog gå bra!

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

RSS 2.0