Sista dagen....

I torsdags gjorde jag sista dagen på Cattleya. Kändes väldigt vemodigt kan jag säga... Konstigt att inte komma tillbaka och jobba med A-K och Carina igen. Dom har lärt mig så mycket och vi har haft jätte roligt dessa månader som jag haft förmånen att få vara där! Tack för att ni har tagit hand om mig och lät mig vara "en i gänget" så fort jag satte min fot innanför dörren. :) Kommer sakna er!
 
Nu har jag lite självstudier och sen ska jag få komma tillbaka till butiken, till den nya ägaren. :) Ska bli jätte spännande att få vara med från början när hon ska bygga upp sin butik. Ser fram emot starten och de nya utmaningar som väntar! :) 
 
Nu ska jag och min familj åka på semester till Lysekil 1 v. (Ja jag tar med mig de latinska namnen och tränar på) ;) Men boken får vara hemma... Ska bli skönt att komma iväg lite nu. Ni får ha en bra sommar! Jag uppdaterar så fort jag börjar på min praktik igen!
 
Kram

Inte skrivit på länge...

Har varit slarvig med bloggen ett tag. Det beror på att jag inte har gjort något speciellt på praktiken förra veckan. ;) Nej då, men som nu alla vet så har ju Anna-Karin sålt butiken. Denna veckan har hon utförsäljning av alla varor till halva priset. Förra veckan gick mycket tid åt till att plocka fram varor ur förådet och prismärka det. Men lite annat hann jag allt med också! :)
Kolla in denna häftiga "dubbel ros" ! 
 
Jag har gjort ett formbinderi till en grav.
I detta oasishjärta har jag rosor, krysantemum, brudslöja (kommer inte ihåg vad den blåa blomman heter...) och runtom har jag murgröna. 
 
Jag har gjort en sorgbukett som skulle gå i vitt och blått. Jag valde att ha cypress, vita rosor och krysantemum, aconitum (trädgårdsstormhatt), brudslöja, läderblad, aspidistra och lite blåa strån. :)
 
Sen var det ju midsommar och kranslindningar. :) Ett pilligt men roligt jobb. Jag började med att floratejpa en tjockare skafttråd. Sen tvinnade jag ihop 3 st och tejpade över tvinningen och gjorde en ögla i ena änden av tråden. Sen klippte jag av blommor och grönt i lagom storlekar och satte ihop dem som små buketter och surrade fast dom men spoltråd på skafttråden. :) Hängde ni med? ;)
 
Här har jag kommit en bit på väg. 
 
 
 
Färdig! Gjorde totalt fyra kransar i torsdags. 
 
I dag var det som sagt utförsäljning. Vilken dag! Kom MASSOR med folk! Var kö som ringlade sig i hela butiken. Jag stod mest i kassan och slog in varor. Det har gått i ett hela dagen så har jag ont i hela kroppen och är supertrött! Men det har verkligen varit jätte roligt! :) Nu ska jag sova för i morgon väntar ännu en "utförsäljningsdag" och då gäller det att vara på topp! :)
 

Sjukstuga...

Har inte uppdaterat här i veckan, men det beror på att jag bara har varit på Cattleya 2 halvdagar... I måndags förmiddag var jag hemma med pojken men kunde "jobba" på eftermiddagen. Sen fick jag vara hemma hela tisdagen med sjuk son. I onsdags fick jag gå hem vid lunchtid för jag kände mig dålig, sen var jag hemma resten av veckan... Inte roligt att missa så mycket på praktiken och speciellt inte denna veckan när det var student och massor att göra! :( Inte mycket att göra åt dock. Hoppas jag slipper vara hemma mer nu! 
Jag hann iaf göra en sorgbukett i måndags! :) (och lite planteringar) Här en bild på buketten;
 
I onsdags plastade jag in rosor till studenterna. :)
 
Ja det var tyvärr allt jag hade att komma med. Hoppas jag får mer att bjuda på nästa vecka! :)
 

Skolvecka!

Här kommer en liten sammanfattning vad vi gjort i skolan dessa dagar. Har verkligen varit jätte roligt att träffa alla klasskamrater och lärare! Nu dröjer det 2 månader innan vi ska vara i skolan igen... 
I måndags gjorde vi kistdekorationer. Det man måste tänka på då är vilken oasishållare man ska ha, hur stor kistan är så att man gör dekorationen efter den, att man sparar en bit bak på kistan där prästen ska lägga jorden, att den inte blir för hög utan att man kan se prästen bakom ;), att man fäster oasisfix under behållaren innan man påbörjar dekorationen men man ska inte ta bort "skyddsremsan" och sen återkommer tredjedelarna även här. Dekorationen ska vara två tredjedelar fram, en tredjedel bakåt och en tredjedel uppåt. 
Jag och Amanda jobbade ihop och vi använde oss av dianthus, atirrhinum majus, alstroemeria, plumosus,läderblad, eukalyptus och aspidistra. Här är resultatet av vår första kistdekoration;
 
 
 
 
 
Här är den andra kistdekorationen vi fick till. :) Blev lite liten dock men det var rackarns kul! :) Här använde vi oss av parallell stickteknik. Det är gypsophila paniculata, gerbera, solboll och aspidistra. 
 
 
Vi gjorde även buketter till vår lilla butik som höll öppet en stund. :) 
I går var jag tvungen att sluta lite tidigare pga att det var barnkarneval i Mariestad. Min minsting skulle gå med sin förskola och det vill man ju bara inte missa! :) Men jag hann med att göra lite dekorationer i oasis samt några buketter. Gjorde en stor bukett till min kusin Lina som tar studenten i dag! Hoppas hon blev nöjd med den. Här är den iaf!
 
I den är det gerbera, celosia argentea (tuppkam), santini curmit, bärhypericum, diantus, texas, salal, läderblad och aralia. Älskar verkligen tuppkammen! :D
 
Gjorde detta formbinderi med parallell stickteknik till försäljning. Det är dianthus och santini i.
 
Här har jag gjort en bordsdekoration i oasis. Viktigt att tänka på att oasisen är lite under krukans kant och att man gör ett vattningshål så man kan fylla på med vatten. Här har jag antirrhinum majus, gerbera, delphinium, rosa, gypsophila paniculata, läderblad och salal.
 
Detta är en kompakt rundbunden spiralbukett i en dekorativ stilart. Använde mig av dianthus och celosia argentea.
 
I dag har vi fått göra glameliaros! :) Det är en limmad ros. Man klipper/skär av rosbladen på några rosor.
Den ser nästan ut som en ranunkel. ;) Dessa kan man också använda till en bukett. Lite annorlunda och roligt. :) 
 
Sen tar men en helt vanlig ros och limmar på rosbladen på undersidan. När man är klar fäster man lite blad på undersidan för att dölja de limmade rosbladen. 
 
Eftersom vi fick ta lite äldre rosor som va helt slappa och stötta så smyckade jag ut min ros lite för att dölja det hela. :) Lite sprayfärg i silver gjorde susen! :) 
 
Sen ägnade vi em åt att städa och köra sopor i vår häftiga elbil!! :D Vi turades om att köra och åka med på flaket! Ja jisses vad man kan ha roligt med en elbil! :D Åkte flera varv extra! :) 
Det sista fick vi mysfika! Jaja vi fick resterna från den andra floristgruppen som slutade nu, men det va gott iaf! ;) Amanda hade bakat en rabarberpaj som va jätte god! Så där satt vi ute i solen och skrattade och hade jätte mysigt! En perfekt "avslutning" inför sommaren. Vet inte hur jag ska klara mig utan mina fina klasskamrater hela sommaren... 
 
Så tack alla för en lyckad dag! :) 

Skarpt läge!

Japp!! I fredags var det skarpt läge! Jag skulle göra en rundbunen, dekorativ, luftig brudbukett i hållare... Till en RIKTIG brud!! :/ Jag har ju tränat på det men då har ju ingen stackare behövt köpa den sen. ;) Haha!
Jo så jag började med att lägga den lilla oasisbollen i blöt och täckte handtaget så att inte det skulle bli blött. 
Sen bestämde jag (och min handledare för dagen, Amanda) storleken på buketten genom att sticka i toppblomman. Eftersom den skulle vara luftig så gäller det att inte sticka rosorna för tätt. Bruden hade valt vita rosor, alchemilla mollis (jätte daggkåpa) och några hypericum inodorum (bärhyperikum) samt att buketten skulle omslutas av texasgräs.
Här har jag kommit en bit på väg! 
 
Här är det färdiga resultatet. När A-K kom satte hon dit lite mer gräs runt för att få den att se mer fyllig och större ut.
 
 
 
Man får hoppas hon blev nöjd! Gjorde även en tärnbukett, corsage och en näbbkorg.
Här är näbbkorgen;
 
 
Har förankrat oasisen väl i botten och gjort djuuuupa instick ifall den lilla näbben får för sig att svinga runt med korgen... ;) 
 
Från nåt glädjande till nåt sorgligt. Så är det ju i den här branchen. Men på något sätt är det ändå roligt att få hjälpa någon i både glädje och sorg. Att se till att just deras dag blir alldeles speciell och perfekt oavsett vad det gäller. 
Här är en sorgbukett jag fick göra;
I den är det rosor (rosa), nejlikor (dianthus), harört (buplerum rotundifolium), brudslöja (gypsophila paniculata), aspidistrablad (aspidistra), läderblad som fylle och cypress. 
 
Nästa vecka är det skolan som gäller hela veckan. :) Har bla prov på latinska namn.... 
RSS 2.0