Begravningskrans

I dag har jag gjort en begravningskrans av halmstomme. Först lindade jag kransvliselin runt, sen fäste jag cypressen med spoltråd.
 
När det var klart fäste jag en oasis i hållare med hjälp av lite grövre blomstertråd. Sen täckte jag med grönt och satte längderna på blommorna, sen mittenblomman och sen var det bara att fylla upp! ;) Jätte kul!!! :)
Jag använde mig av rosor, ammi majus, prästkrage, prärieklocka, salal, aspidistra och läderblad.
Färdig!! :)
 
 
Jag har även fått göra ett ihåligt hjärta i oasis, en formdekoration, med röda rosor. 
 
 
I går var det mycket snitt och så blev jag färdig med min miljö! :)
Lite bilder på det färdiga resultatet;
 
 
 
 
Har fått bestämma och göra allt själv, tom planteringarna! ;)  Fick gå efter färgen på krukorna som A-K ville ha. Hur roligt som helst! :)
 
I morgon har jag fått den STORA äran att öppna butiken! :D Så bäst att gå och lägga sig så man är utvilad och inte kommer för sent! ;) 
 
 

Skoldagar + ny vecka

I torsdags och fredags var det äntligen dags att träffa klasskamraterna och vår fina fröken igen! :) 
Den första kursen är nu klar och då hade vi ett litet prov på det vi lärt oss hittills. 
Sen fick vi göra handtag till den droppformade brudbuketten, i hållare, som var veckans tema. Pratade även om Ittens färglära. Mycket att lära sig om färger, kontraster, skugga, ljus, tvåklang, treklang, fyrklang, kallt och varmt osv... 
Men nu till brudbuketten; först täcker man hållarens kanter med blad (salal eller galaxi) sen gör man ett fint handtag. Viktigt att tänka på är att linda bandet hårt runt skaftet så att det inte glider av när bruden håller i det. Sen fyller man det ihåliga handtaget med torr oasis för att den ska suga upp vattnet från oasis-bollen när man sticker i blommorna. 
Man börjar med det gröna för att täcka. 
 
Sen bestämmer man längd och bredd på buketten. Då kan det vara bra att veta hur stor/liten bruden är så hon inte får en för stor/liten bukett... Man följer ett slalom mönster upp med blommorna. De ska inte sitta på samma längd, och så ska den bli bredare och bredare ju längre upp man kommer. Viktigt att förankra de blommor som hänger nedåt. Det gör man med en dubbelskaftning och att man då fäster tråden på baksidan av brudhållaren. 
Sen är det "bara" att fortsätta... ;)
Min första egengjorda dropformade brudbukett;
 
 
 
Kan hålla med A-K att jag kunde dragit ihop texas gräset mer. Den blev liksom lite väl luftig och rund, men det är min första och jag tyckte den blev rätt bra ändå. ;) Man lär sig av sina misstag! :) 
 
Idag fick jag den stora äran att byta miljö vid ett ställe. A-K visade vilken färg krukorna hade som hon ville få upp där. Sen fick jag välja tapet, ta bort det gamla och sätta dit det nya. Plantera i de nya krukorna och ställa upp fint. En riktig utmaning men så himla kul! :) 
Glömde ta ett kort innan jag tog bort allt men här är iaf en liten del av det gamla kvar;
 
Blev inte riktigt färdig i dag, men här är det nya. Ska fylla på med mer planteringar och lite annat smått å gott! ;)
 
Det här var så himla kul! Är nöjd så här långt. Får se vad chefen säger när hon kommer i morgon... ;)
Nu säger jag go natt!

Produktiv dag!

I dag har jag och Carina jobbat så svetten lackat! ;) Vi har gjort uteplanteringar, buketter, grupper mm. 
Den här rosen är så otroligt vacker! Blev jätte fint ihop med cordyline.
 
Dessa nivåbuketter med lite godis i gjorde jag. :) Var skit svåra att göra då allt bara ville fara åt sidan hela tiden så jag svor endel... ;) Men klara blev dom! 
I dessa är det gerbera, ros, texas, aralia och läderblad.
 
 
Sen gjorde jag 4 små buketter och 1 stor á la Sara (som A-K hade beställt ;) ) Betyder att det är en rundbunden luftig bukett i pastellfärger! :) En av dom blev såld under tiden jag tillverkade dom så förhoppningsvis blir alla sålda nu till morsdag. :)
I dessa buketter är det santini, tuppkam, ros, nejlika, salal och aralia. (i den stora buketten har jag även läderblad och plumosus)
Den lilla buketten;
 
Den stora buketten;
 
 
Gjorde dessa redesbuketter i går. Älskar vitt och lime ihop! :) 
Det är knappsantini, krysantemum, borstnejlika, brudslöja och rosor i dessa buketter.
 
 
Nu försöka plugga lite... Skola i morgon och med det innebär det prov..... Jisses, håll tummar och tår för att det går! :) 

Torsdag

I dag har jag fått göra en sorgbukett och en hög sörgdekoration. Buketten fixade jag helt själv (A-K gjorde endast lite finslip ;)) Den höga sorgdekorationen hjälpte hon mig bara med att sätta höjden och bredden på. Är fortfarande lite osäker på sånt...
Lite bilder på buketen;
 
 
Här har jag börjat täcka oasisen med grönt till den höga sorgdekorationen. :)
 
En bit på väg! ;)
 
Det färdiga resultatet! :) Tyckte den blev jätte fin. :)
 
 
Det var allt för i dag! :)

Fantasin flödar!

I dag kom det in en kund som ville ha en plantering till hennes kör-ledare som fyllde år. Hon ville skoja till det lite och frågade om vi inte hade något pynt som liknade noter. Det har vi ju tyvärr inte men jag kom på att det kan jag ju tillverka en själv! :) Googlade lite för att se lite bilder på olika noter och så gjorde jag denna;
 
Haha! Ja man tager vad man haver! ;) Kunden blev nöjd i alla fall och det är ju huvudsaken! :)
 
Jag har även gjort ett bud och kört ut det. Ända till Sjötorp skulle det! :) Så här blev det;
 
I den är det alströmeria, prärieklocka, kvistros, ranunkel och salal. :)
 
Har även planterat lite, stått i kassan, gjort buketter mm. Dagarna går fort när man har roligt! :) 

Brudbuketter!!!

I dag har jag fått träna på droppformad och rund brudbukett! :) Det va verkligen jätte roligt!!! Då vi inte har gått igenom droppformad bukett i skolan än så gjorde vi denna tillsammans. ;) Anna-Karin visade och förklarade sen gjorde jag så gott jag kunde. Vi gjorde inget handtag i dag (ska gå igenom det nästa vecka) utan tränade på teknik och form. 
Jag började med det gröna runtom (läderblad). Sen satte vi längden på droppen med en ros. För att förankra rosorna i droppen använde vi oss av gaffelskaftning. 
 
 
Här är den nästan färdig... Men man kan nu se att den inte riktigt fått den formen jag önskade... Det är liksom som en rund boll, sen en midja och sen kommer svansen... :/
 
Men vilken tur att man kan lura ögat och busa till den lite! ;) Å vips så har den fått en jätte fin form! :D
 
 
 
 
Japp detta var min första droppformade brudbukett, men jag hoppas det kommer bli många fler! Så himla kul! :) 
 
Då var det dags att ta isär den och börja med den runda brudbuketten! :) 
Jag började med läderblad runtom, sen mittenblomman som fick bestämma höjden. Efter det var det dags att sätta i blommorna som skulle bestämma bredden. Det är viktigt att få dom i 90 gr vinkel. Sen fyllde jag på med grönt som ska täcka och sen mera rosor! :) 
Här är resultatet;
 
 
Den här buketten gjorde jag faktiskt helt själv, utan handledning! :) Blir lite mallig då jag fick mycket beröm från min handledare. ;) Har haft en sjuuuuukt rolig dag idag!!! :D 
 
 

Back to work!

Efter lite välbehövlig långledighet är jag tillbaka på praktiken igen. Dock har jag en sjuk son hemma så det blev bara  en kortdag för mig i dag. Men jag hann med lite ändå. ;) Gick igenom blommorna i butiken och vattnade dom. Gjorde en uteplantering (glömde ta kort som vanligt...) och en sorgbukett. Här kommer en bild på buketten i alla fall! ;)
 
I den är det anastasia, ros (rosa), brudslöja (gypsophila paniculata), rävsvans (amaranthus cruentus), cypress (cupressus sempervirens), eucalyptus och läderblad.
 
Det var allt för i dag! :)

Kortvecka

Denna vecka skulle vi ha varit i skolan torsdag och fredag men eftersom det är röd dag i dag och "klämfredag" i morgon så blev vi lediga! :) Är faktiskt lite skönt, även fast jag tycker att detta är jätte kul. Men nu hinner jag i kapp lite med pluggandet också. :)
Den första riktiga värmen kom ju i veckan så då har det gått åt en hel del uteplanteringar! Jätte roligt! :) Va tvungen att ta lite bilder utanför Cattleya för att visa hur fint det är! 
 
 
Tulpanpelargon!
 
Denna plantering har jag gjort! :) 
 
 
Denna härliga lavendel i sin söta kruka fixade jag till. :)
 
Har även gjort dessa två beställningar, rundbundna buketter.
I denna är det rosor, nejlikor santini, elegansnejlika, germini, limonium, läderblad och salal.
 
I denna är det lilja, limonium, rosor, santini,salal och läderblad.
 
Fick fria händer att skapa 3 buketter till försäljning. Valde vitt och lime. Älskar dom färgerna ihop! :) Blev en kompakt rundbunden bukett;
 
Jag har rosor, stor krysantemum, nejlikor, borstnejlikor, brudslöja, santini och aralia.
 
Har varit en väldigt givande vecka (som vanligt) ;) Nu försöka mig på de latinska... :/

Måndag

Helgerna går fort! Nu var det ny vecka igen! :) I går (måndag) fick jag följa med Anna-Karin till kyrkan där hon skulle smycka en begravning. Vi hade gjort kransar, sorgbukett, hög sorgdekoration och kistdekorationen. Var så otroligt vackert!
Den här helt fantastiska halmkransen har Carina gjort. Den blev så himla fin!
 
 
 
Mer kransar. Dessa är i oasis.
 
Här har vi hjärtat och kransen med gerberan som jag gjort. :)
 
Denna fina kistdekoration har Anna-Karin gjort! 
En jätte stressig morgon var det men jag är glad över att jag fick följa med! :)
 
I dag har jag snittat, planterat och gjort buketter. Har glömt att fota mina verk i dag men uppdaterar det i morgon! ;) Var bara tvungen att ta ett kort in i vår HÄRLIGA kyl när vi plockat in alla uteväxter/planteringar! :D
Visst ser det väl helt fantastiskt ut?! :) I morgon ska detta (plus lite till) ut igen. ;) Men det blir så himla fint!
 

Begravningsdekorationer

I fradags fick jag vara med och göra begravningsdekorationer. Jag gjorde både kransar och ett hjärta. 
Detta kalls för ett formbinderi. Ett hjärta i oasis som jag har fyllt med röda rosor. :) Runtom på kanterna kommer det vara murgröna.
 
Här har jag börjat med kransen som också är i oasis. I den är det gerbera, vita rosor (rosa), brudslöja (gypsophila paniculata), nejlikor (dianthus) och trädgårdsstormhatt (aconitum x cammarum). 
 
Det färdiga resultatet;
 
Den här kan jag inte riktigt ta åt mig hela äran av själv... Det var nämligen så att Amanda (en tjej som jobbar extra) började med den men ledsnade lite... ;) Då tog jag tillfället i akt att ta över eftrsom jag tycker att det är så himla kul! :) 
Så här blev den i alla fall! :)
I den är det freesia (freesia x hybrida), ranunkel (ranunculus asiaticus), Rosor (rosa), hortensia (hydrangea macrophylla), limonium, krysantemum (chrysanthemum x morifolium), trädgårdsstormhatt (aconitum x cammarum) och hyacint (hyacinthus orientalis)
 
Gjorde en solitär gerbera till en kund. :)
 
Det var en fantastiskt rolig fredag! :)

Dagarna går fort!

Jag hinner ju knappt med att skriva här... 
I tisdags fick vi MASSOR med snitt som bla ska vara till en stor begravning vi har på måndag. Härligt att komma in och mötas av ett hav av blommor! :)
 
 
 
 
Snittade på fm och sen gjorde jag lite uteplanteringar. Fick en beställning på en uteplantering som en kvinna som fyllde 60 skulle få. Gjorde denna;
 
Sen gjorde jag två till försäljning;
 
Det var fullt ös i butiken i tisdags. Fick hjälpa några kunder och tog betalt i kassan. Sen kom min älskade fröken på besök! :) Hon är alltid lika gullig och peppande! (Tack för ditt stöd). 
1 maj är ju en röd dag och för första gången i mitt liv jobbar jag inte röda dagar! :) Känns ju toppen detta! :P
I dag gjorde jag halvdag på praktiken, sen hem och plugga! Men jag hann (med hälp från min handledare) göra en hög sorgdekoration till en begravning i morgon.
En oasishållare med handtag, till att börja med... ;)
 
Sen täcka med cypress och läderblad. Lejongap (Antirrhinum majus) som bestämmer höjden.
 
Fått i lite kvistros, nejlikor (Dianthus) och santini.
 
Färdig! Två anastasia fick också plats! ;)
 
 
 
I morgon blir det mycket begravningsdekorationer. Ser fram emot att få lära mig detta! :)
 
 
RSS 2.0