Exponering

Denna veckan har vi fått göra varsin exponering. Vi skulle jobba utifrån de stilarter som finns, dvs dekorativ, vegetativ, formal linjär, transparant och formbinderi. Vår fröken lottade ut vilken stilart vi skulle få, allt för att vara så rättvis som möjligt. :) Jag fick vegetativ stilart och det innebär att man återskapar naturen utan att kopiera den. Man använder sig av naturmaterial. I en vegetativ stilart kan man även blanda in lite av den dekorativa och formal linjära stilarten också. 
Så här såg mitt skyltfönster ut innan. 
 
Här har jag fått upp min tapet. Jag jobbade med lite mörkare varma höstfärger så därför valde jag denna tapet.
 
Här har jag börjat placera ut de saker jag vill sälja. (tack för lånet Carina)! :) 
 
En renpläd är på plats och lite mossa i grisen och buren.
 
Här är min exponering färdig! Lite äpple i grisen fick det bli och lite rönnbär här och var för att dra blickfånget till sig. Jag jobbade med höjd i form av de lyktor och ljushållaren/fågelbordet som kommer från taket. Jag hade valt barrskog som tema men valde ändå att lägga dit lite färgglada höstlöv för att få det att se mer ombonat ut. (lite dekorativt) 
 
 
 
Jag blev faktiskt nöjd. Det ser ombonat och mysigt ut. Skulle du vilja komma in i min butik? ;)
 
Här står Carina som fick jobba med formbinderi. (Hon har ändrat den efter denna bilden togs men det har jag inte hunnit fota...)
 
Vanja som hade dekorativ stilart! :)
 
Och Sandra med den stilarten som jag tycker är svårast men är så otroligt häftig och läcker! Formal linjär! Man ska jobba mycket med kontraster och raka linjer i denna stilart, både vad gäller färg, form och material.
 
Tycker alla lyckades jätte bra med sina stilarter! Det var inte lätt med tanke på att vi inte haft så mycket genomgång men vi har kämpat på. Jag får erkänna att jag fick en som var liiiite lättare än formal linjär. ;) Men Sandra fick till det bra tycker jag! :)
 

Sorgdekoration och brudbukett

Så då var det dags för sorgdekorationen. Jag valde att göra en stående sorgdekoration i trekantig form. 
Här har jag börjat täcka oasisen med grönt. Måste täcka noga, inte en millimeter av oasisen får synas. :)
Här har jag täckt med cypress, aralia, läder och pistacia. Två aspidistra sticker ut för att förstärka den tänkta formen. 
 
 
Jag glömde ta kort innan bedömningen, visste inte att hon skulle dra upp blommorna för att titta. ;) Men jag försökte få dit dem igen... :D 
Jag har använt mig av liljor, hypericum, harört (buplerum) och germini. Ser att den tänkta trekantsformen rubbats lite men det såg bättre ut innan. (jag övertalar mig det iaf...) ;)
 
 
 
Då var det dags för brudbuketten i hållare. 
Vi skulle välja en kändis som vi skulle göra brudbuketten åt. Jag valde Halle Berry. Hon fick en droppformad bukett i grönt och vitt för jag ser henne som stilren och elegant. Här har jag börjat täcka oasisen. Först har jag gjort en manchett runtom med läderblad, sen är det bara resten kvar att täcka. ;)
 
Här har jag fått i två kallor. Jag har skaftat dem med nejliketråd och fäst dem med tråden på baksidan av hållaren för att de inte ska åka ur. Vore ju katastrof om blommorna ramlar ur brudbuketten... 
 
 
Färdig! Fick lite avdrag här och var men ska träna på det nästa vecka! 
 
 
Det var min vecka!
Nästa vecka ska vi göra exponeringar till öppet-hus som är den 5/10! Ska bli riktigt kul, men en riktig utmaning!
Go natt!

Övningsvecka!

Denna vecka har vi varit i skolan och tränat på redesbukett, brudbukett och sorgdekoration. Lärarna har sen granskat våra verk så som de kommer granska dem på slutprovet. Var väldigt nyttigt att höra vad man behöver träna mer på och så vet man vad de kommer titta på sen när det är skarpt läge! ;) 
Här är mitt rede som jag gjort av björkris. Jag har fäst det på olika ställen med myrtentråd, en synlig teknik. Sen har jag tejpat en kraftig blomstertråd med floratejp (dold teknik). Detta för att få stadga och för att den är rostig och det tycker inte blommorna om. ;) Detta blev själva ställningen. Sen var det "bara" att sätta i blommorna då... Jorå det gick ju sådär... Höll på en hel dag med den! 
 
 
Men tillslut så blev jag färdig och jag blev jätte nöjd! :P Haha! Nej denna har vår lärarstudent gjort! Den är helt otroligt snygg! :)
 
Inte heller denna är min tyvärr... Den har vår duktiga lärare Fredrik gjort! :)
 
 
Japp denna är min. Trots att jag höll på en hel dag så blev jag inte nöjd. Kanske höll på med den för länge helt enkelt...? I denna har jag germini, rosor (rosa), krysantemum (denna heter anastasia), kalla (zantedeschia), alströmeria (alstroemeria), läderblad, pistacia och rävsvans (amaranthus). 
 
 
 
Fortsätter med sorgdekorationen senare. :)

Fortsättning på skördefesten

Vi gjorde en supersnygg fågelskrämma! :) Vi snickrade till en trästomme och surrade fast halm runt den sen klädde vi henne med ett snyggt tyg! ;)
Här kommer Carina med en halmbal! :)
 
Början till fågelskrämman.
 
 
Sen var hon ju tvungen att ha en kråka sittandes på ena armen så det formade vi till med lite halm och svart sprayfärg. :)
 
Så fin så! ;)
 
Vi gröpte ur en pumpa för att ha som huvud men den blev för tung så vi fick hitta på en annan lösning. Vi tillverkade en pumpa och målade dit ögon, näsa och mun. Så här blev resultatet;
 
När vi var klara åkte vi iväg till Hajstorp för att fästa allt på flotten. Vi hade superkul! :D
 
Efter att vi packat ur bussen blev vi bjudna på glass av vår fantastiska fröken! :)
 
Här har vi fått på skrämman på flotten.
 
Jag och Natalie fixar till flotten.
 
 
 
 
 
 
 
Så här blev det färdiga resultatet! Super fint! Bra jobbat ni tjejer som var med! :)
 
Så här såg det ut i mörker. Vi satte i batteridrivna ljus i huvudet på fågelskrämman och i den riktiga pumpan som står på flotten. Blev ju väldigt bra! :)
 
Här är vi som gjorde denna snygga flotte. Natalie, Carina, jag och Sandra! Tack för en super rolig dag! :) Ni är toppen!!!
 

Skördefest

Veckan som gått har vi förberett saker till vår flotte som vi skulle ha med på skördefesten i Hajstorp i helgen. Vi har bla varit i skogen och plockat det som naturen har att erbjuda! :) Med oss hade vi Robin som läser till naturvårdsguide. Vi hade riktigt roligt och skrattade så tårarna rann! 
Här är Sandra och Carina som letar mossa och pinnar;
 
 
Vi gjorde en solros i oasis. Vi limmade på oasis på frigoliten och hade riktiga solrosfrön i mitten. Fick inte med det färdiga resultatet men vi dekorerade med gula rosor. Blev jätte fint! :)
 
 
 
Carina, vår inspirationskälla, kom på den brillianta idén att göra morötter av nät, sisal och plumosus. Dom blev jätte snygga! 
 
Här har vi fått till en pumpa av nät och sozoflor! 
 
Natalie och Sandra limmar på orangea eucalyptusblad.
 
Färdig! Fin va?! ;)
 
Vi gjorde även en fågelskrämma och lite annat smått och gott men de bilderna lägger jag ut i morgon! :)
På återseende! ;)

LISEBERG!

I går var jag, Jennifer, Carina, Eva och Linda på Liseberg och Livat på landet mässan! Det var hur kuuuul som helst! 
Jag och Jennifer tog tåget från Skövde och var framme vid Liseberg kl. 10:30. Jag satte igång direkt med min kanin! :) Tog MYCKET längre tid än vad jag trodde...
Här har jag börjat. 
 
Ögonen har kommit på plats. Jag klippte till två nejlikor och plockade bort kronbladen på två gerbera. Spraymålade dom svarta och stiftade dom innan dom kom på plats. 
 
Det färdiga resultatet! Nosen ska ju vara lite mörkare rosa och till det använde jag mig av kalanchoe. i rosetten har jag santini och flox. 
 
 
 
Jag tyckte att det vore roligt om den riktiga lisebergskaninen kunde vara med på bild också! Så Maria (fröken) skickade i väg mig att leta rätt på en, det tog sin tid kan jag säga... Massor med folk men ingen kanin... När jag hade gett upp så stod han där mitt framför mig! :) Och Titta så fina dom blev! :)
 
Glad över att vara klar med tavlan och över att ha fått med mig kaninen upp scenen. :)
 
 
Lite bilder på våra andra verk;
Lisebergsbanan
 
 
Kaffekoppen
 
 
En stjärna som en hyllning till att Liseberg firar 90 år!
 
Ahlgrens bilar
 
 
 
Det var en jätte rolig dag! :) 

Förberedelser

I fredags gjorde jag en kompakt rundbunden brudbukett i hållare. 
Här är resultatet;
 
 
 
Denna veckan i skolan ska vi förbereda inför Livat på landet mässan på Liseberg i helgen. Vi har fått välja vad vi helst vill göra för saker. Det blev en kaffekopp, farfarbilarna, en lisebergskanin, luftballong och lite annat smått och gott! :)
Här är förberedelserna i full gång! Detta ska bli lisebergskaninen. Vi har skurit ut konturerna på en frigolitbit och sen limmar vi på oasisen.
 
 
 
Här är det färdiga resultatet. Sen ska vi dekorera den med santini i grönt och rosa. :) Kommer bli så kul!! 
 
Här håller Sandra, Vanja och Jennifer på med kaffekoppen.
 
 
Ett fint landskap i kaffekoppen! :)
 
 
I morgon fortsätter det roliga! 
RSS 2.0