Formal linjär

Formal linjär stil
 
Vi har pratat olika stilarter och nu var det dags för den fomal linjära stilen. Forma på latin = något som bara angår formen och det här fallet är det den enskilda blommans form.
Man brukar säga "less is more", man ska använda så lite material som möjligt och utgå från materialets form. Den har ingen klar yttre form och det ska vara stramt och rent. Man utgår oftast från en liten bas (bilden nedan är det kulan) och jobbar utifrån den. Man jobbar med kontraster så som mörka och ljusa färger, blankt och matt, runt och kantigt, raka linjer och brutna linjer, opak och transparant, kontrast färger, grov- och mjuk textur, stort och litet osv. För att uppleva att ett material tex är blankt måste man placera ett matt material intill. 
Här nedan har jag jobbat med germini som är rund, rak och opak. Bakom är en plumosus som är transparant, lite trekantig i formen och lite böjd. Germinin är matt mot den blanka kulan. Kontraster i färgerna svart (kulan) och vitt trassel bakom. 
 
 
Här ska vi göra en krans i fomal linjär stil. Vi börjar med att linda den med vliseline för att dölja halmen.
 
Sen klär vi den med mossa. egentligen skulle det vara plattmossa men det hitta vi ingen så det fick gå med denna... Surrar fast den med spoltråd.
 
 
Sen är det bara att sätta igång och "leka"! ;) En svår stilart! Eftersom det inte ska vara någon bestämd yttre form så måste man ju bryta den runda formen kransen har på något vis... Inte helt enkelt och det lyckades jag inte riktigt med... Basen är den runda vita nålen på det mörka black tie bladet som i sin tur har tillandsia bakom sig som en kontrast. Blickfånget är den fyrkantiga germinin. Ja sen ser ni själva kontrasterna för övrigt! ;)
 
 
 
Jag gillar stilarten men den är väldigt svår! En riktig utmaning men det är kul! ;) Puss å go natt!


Kommentarer
大島紬買い取り

Thanks for your personal marvelous posting! I quite
enjoyed reading it, you are a great author.I will make certain to bookmark
your blog and will eventually come back sometime soon. I want to encourage one to continue your great work,
have a nice day!

2017-01-30 @ 01:06:11
URL: http://xn--n8jvhp65hrpekofvv2d2zw.com/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0