Fortsättning på brudbukett

I fredags gjorde vi mer brudbuketter. Den här gången stiftade vi nejlikorna och tejpade med floratejp. 
Fördelen med denna teknik är att man kan vinkla blommorna i den vinkel man vill ha dom. Finns inga skaft som går av utan dom har ersatts med nejliketråd. Tejpningstekniken använder man sig av för att materialet inte ska rosta och för att det är lättare att sätta ihop buketten då tejpen är lite "klibbig" och fastnar på varandra. Vi satte ihop buketten parallellt med 90 graders vinkling. Det blev en rund kovex form. 
 
 
 
 
 
Har använt sizoflor under blommorna.
 
I lördags var jag på dop. Självklart ville jag göra något med blommor i. ;) Jag köpte bla. en "nappskål" till honom, tryckte i en oasis och gjorde en blomsterdekoration av den! :) Tyckte själv att det blev ganska bra faktiskt. När blommorna sen vissnar har han en bra skål att lägga sina nappar i! Använde nejlikor, krysantemum, santini, fresia, slala, läderblad och gräs. Här är lite bilder på dekorationen;
 
 
 
Det är jätte kul att jobba med oasis! :)
 
I dag (måndag) har inneburit vattning och städning i butiken. Jag har faktiskt hjälpt några kunder helt själv och stått i kassan. Börjar kännas bättre och bättre. :) I morgon blir det snittning. Då kommer vår stora snittleverans! 

10 års jubileum och brudbukett

I går firade jag och gubben min 10 år tillsammans. Perfekt att vara i en blomsterbutik och frossa! :) Gjorde denna bukett till han;
 
 
Han hade dock bekymmer var han skulle köpa blommorna till mig ifrån... ;) Han får ju inte handla på Interflora liksom... Å så jobbade jag hela dagen... Men han löste det med att gå till ägaren till Kingfisher (där vi skulle äta middag på kvällen) och bad honom fixa en bukett. :) Så han kom in till butiken och stod och smusslade med Carina ett tag. Sen ringer telefonen och vi får ett "bud" (tror jag...) Detta budet får jag göra efter lite om och men. ;) Jag bestämde att det skulle vara röda rosor i en nivåbukett. Blev ursnyggt! :) Sen springer Carina iväg med denna bukett till personen som skulle få den. Jag åker hem och byter om för att sen knalla in på Kingfisher och ser där MIN bukett!! HAHA! det var snopet kan jag säga! Jag har alltså gjort det budet från min man till mig själv... Ja jag fick ju vad jag ville ha i alla fall! ;)
 
 
Det kom in en dam som ville ha en lite annorlunda bukett till en man som fyllde 75 år. Hon bestämde helt och hållet själv vad hon ville ha i sen satte jag ihop den. Så här blev resultatet;
Hon blev jätte nöjd, och det är ju huvudsaken. ;)
Gjorde dessa planteringar med;
 
 
 
I dag var vi tillbaka i skolan. Vi har fått träna på rund brudbukett. Skit skoj! Vi jobbade med nejlkor i massa olika färger. Detta är mitt första resultat;
 
 
 
 
 
 
 
 
Som vanligt går ju tiden fort när man har roligt! I morgon ska vi fortsätta med våra brudbuketter. :) 
Go natt!
 

Ny vecka!

Äntligen frisk och tillbaka på praktiken igen! :) I går var det genomgång och vattning av krukväxter. Lite snittning och uteplanteringar gjorde jag med.
 
 
 
Jag gick bara halv dag i går, sen gick jag hem och läste på om rund brudbukett som vi ska få göra i skolan på torsdag! :)
 
I dag kom "Hollandsbilen". Den kommer redan kl 8 så jag började tidigare i dag. Men oj vilken härlig bil full med blommor! :) Så det blev till varubehandla dessa skönheter sen. ;)
Här är det bla rosor, Agapanthus precox (afrikansk blå lilja), pepita (kvistros), hydrangea macrophylla (hortensia), krysantemum, limonium, ranunculus (ranunkel), Kängurufot, Alstroemeria (alströmeria), Anemone coronaria (bukettanemon) mm
 
Vackra rosor!
 
I dag har jag stått i kassan helt själv! Tjoho! :) Gick hur bra som helst! 
Jag har även kört ut ett bud (själv) och gjort jätte söta buketter av hortensia, ranunkel, limonium, björngräs, eucalyptus, läderblad och aralia.
 
 
 
I morgon är det dags igen, men nu studa latin. (som vanligt) ;)
 

Sjuklingar

I går (onsdag) fick jag göra en beställning. Det var någon som hade beställt en "vårbukett" som jag fick sätta ihop med valfritt material. Jag använde germini, alstroemeria, elegansnejlika, ranunkel, slal, olivblad och läderblad (tror att de små vita blommorna heter limonium). Så här blev resultatet;
 
Jag hann också göra 3 nivåbuketter innan dom ringde från skolan och sa att Felix var sjuk så jag fick åka hem... Inte så roligt men jag hann med en halv dag i alla fall! Här är nivåbuketterna; i dom är det kalla, rosor, santini, björngräs(?) och aspidistra.
 
 
 
Jag köpte med mig lite saker hem i dag. Nu kunde jag inte hålla mig längre! :P 
Ett Salix träd (hängvide)
 
Två söta fåglar;
 
Penséer;
 
och två söta blommor till köksfönstret (vars namn jag återkommer med... )
 
Så jag tänkte passa på att göra lite vårfint här hemma medans jag går här med sjuka barn. Men i morse vaknade jag med världens förkylning! Så nu sitter jag här och tycker synd om mig själv för att jag dels missar praktikdagar och att jag inte orkar plantera något... :( Det är inte alltid kul... Men nästa vecka tar vi nya tag! :)

Cattleya!

Har en HEL vecka på Cattleya nu! :) jätte kul!
 
I går snittade vi, doppvattnade, städa ur kyl och så gjorde jag 2 beställningar. Det var rundbundna spiralbuketter. Jag är så inne i mitt arbete att jag glömmer att ta kort på mina verk... Måste skärpa mig med det! Har även slagit in blommor och stått i kassan. Börjar känna mig lite mer varm i kläderna nu, men bara lite... ;)
Nu börjar det komma in så mycket fint till ute-planteringarna! Bla. årets pelargon; Velvet red.
 
Jätte vacker! :)
Vi har även den populära Mårbacka! :)
 
I dag har jag både tillverkat och kört ut ett bud! :) Det var till ett par som firade guldbröllop. En bukett för 450 kr! :) Det var superkul! Den kom jag faktiskt ihåg att fota! 
I den är det röd ros, vita krysantemum, brudslöja, salal och småbladig eukalyptus.
 
 
 
Jag har gjort lite planteringar (glömde ta kort) och 2 st nivåbuketter. Anna-Karin visade en och så fick jag göra de andra 2. :) 
Gissa vem som gjort vilken... ;)
 
 
I dom hade vi i kalla, nejlikor, santini, björngräs, aralia och en cannapinne! :)
Jag har prismärkt, slagit in blommor och stått i kassan i dag med.
Ännu en rolig dag till ända! :)

Öppet-hus

I torsdags förberedde vi inför öppet-hus dagen som var i fredags. :) Vi gjorde buketter i olika prisklasser. Då gällde det att tänka till och inte överskrida budgeten. 
Det var lite svårt att få till buketterna, särskilt dom små eftersom det lätt drog iväg i pris. Men något fick jag till i alla fall... 
 
Håkan från Haga Limo skulle komma på fredagen och köra en sväng med dem som kom på prova-på-dagen. :) Då fick vi göra dekorationerna till hans bil! Super kul!! Vår fröken lottade vem som sulle få dekorera vilken del av bilen, jag och Jennifer fick bakluckan. 
Så här blev den;
 
 
Så här fin blev dekorationen som skulle sitta på motorhuven;
 
Men döm av vår förvåning, när han kom med den stora limon... Den hade ingen baklucka! Vi löste det på detta sätt;
Vi fick helt enkelt sätta båda dekorationerna bredvid varandra. :) 
 
 
 
 
Gänget samlat framför "lilla" bilen...
 
 
Sen fick ju givetvis vi också åka med på en sväng runt Töraboda! :D Så här kul hade vi då! ;) 
 
En helt fantastiskt rolig dag! Och så många som kom på öppet-hus! Jätte roligt! :) 
 
Nästa vecka är vi ute på praktik hela veckan. Kommer sakna mina partypinglor! ;) 
Nu blir det favorit i repris; LATIN! :)
 

Blommor, blommor!

I dag har vi jobbat hårt jag och Carina! ;) Jag har planterat inom- och utomhusgrupper. Har även gjort 2 stora rundbundna spiralbuketter. 
Lite bilder på planteringarna:
 
 
 
En utav buketterna;
 
Jag har faktiskt tagit emot min första beställning på telefon i dag! :) Låter kanske inte så märkvärdigt för er men är stort för mig. :) 
Jag har slagit in blommor, stått i kassan och faktiskt klarat av att hjälpa några kunder! Väldigt nöjd över min dag och mitt val av praktikplats! Älskar att vara där! <3 
Detta var det sista jag gjorde innan jag gick hem:
Pimpade orkidéer! ;) 
 
I morgon är det skola igen! Då blir det massa förberedelser inför öppet-hus på fredag.
 

Måndag och tisdag

Hann inte med att skriva i går så det får bli en liten sammanfattning nu.
I går snittade jag lite blommor. Bla dessa sköningar;
Krysantemum. Detta är en santini. :)
 
Det här är en jätte söt rosa vaxblomma. :)
 
Krysantemum och ranunkel.
 
Sen fick jag göra i ordning hjärtan på tråd
 
och dessa söta crassula planterade jag också. 
 
I dag kom det mera snitt. :) Så i dag började jag dagen med att snitta. Sen städade jag ur kylen och fick äran att fylla upp den sen efter färgskalan! :) Det va kul men ganska svårt. Tror jag lyckades ganska bra i alla fall. Tyvärr glömde jag ta kort på det men det kanske kommer i morgon. ;)
Efter städningen fick jag göra 4 st nivåbuketter. Anna-Karin visade med en hur jag skulle göra. 
Här är Anna-Karins;
 
Här är min ena;
 
Alla 5;
 
Jag har även prismärkt, stått med i kassan och planterat lite. Så himla kul!! :) Trivs som fisken i vattnet! ;)
Nu plugga lite latin! 

Skola i dagarna två

I går var vi tillbaka till skolan igen. Det var roligt att träffa alla efter "lov" och praktikdagar! :) Vi har fått göra begravningskransar. 
Här har jag klätt en halmkrans med kransflislin. (är osäker på stavningen... Hoppas fröken läser detta och kan rätta mig!) ;)
 
Här fäster jag cypressen med spoltråd. Ett jätte pilligt jobb vill jag lova! Koncentrationen är på topp.
 
Dessa helt underbara rosor fick vi jobba med i dag! :) Vilka härliga färger! 
 
Några rosor på plats...
 
 
 
 
 
 
 
Tog från lite fel vinkel ser jag nu... ;) Men jag blev inte nöjd med den ändå. Tyckte jag tryckte i alldeles för mycket blommor så den blev för kompakt... Men, men nu vet jag det till nästa gång... 
 
Tack å hej!
 

Begravning

I dag har vi gjort mycket sorgdekorationer. I morgon är det en barnbegravning, en liten kille som bara blev 11 dagar gammal... Det är så sorgligt... Anna-Karin gav mig ett (i mitt tycke) väldigt stort förtroende. Jag skulle få göra en ängel i oasis. Det är ju jätte roligt att jobba med oasis men i detta sammanhang blev det lite jobbigt mellan varven... Tur jag hade min andra handledare, Carina, vid min sida. :)
Här kommer ängeln:
Här har jag börjat med salalblad runtom.
 
Lite krysantemum.
 
Krysantemum och nejlikor.
 
 
Det färdiga resultatet! 
 
Ängeln ovanifrån. :)
 
Jag gjorde även handbuketter och en sorgbukett. 
Sorgbuketten;
 
Jag har även försökt hjälpa kunderna i den mån jag klarar och stått i kassan lite. :) Ännu en rolig dag!
I morgon dags för skolan igen. Ska bli kul att träffa alla igen efter 1½ v uppehåll! :)
 

Praktiken har börjat!

 
I dag var första dagen på praktiken och det var JÄTTE kul!!! När jag kom började jag med att vattna krukväxter. Vi skulle även "städa bort" påsken, så alla fjädrar, ägg och dyl skulle bort från planteringarna och ersättas med något vårigt pynt. :) När Gustafssons blommor kom fick jag följa med Anna-Karin ut och köpa blommor. :)
Jag fick förtroendet att göra två beställningar med! En tulpanbukett med eucalyptus som skulle vara till en man, och en kondoleans. 
Här är tulpanbuketten;
 
 
Kondoleansen;
Det är små vita tulpaner som gömmer sig därimellan men dom slår snart ut. :) I denna bukett hade jag krysantemum, tulpaner, eucalyptus, hyacint och vitmålad björk. 
 
Dessa omplanteringar hann jag också med. :)
Jag har inte gjort allt på dom, utan bara bytt ut de växter som var överblommade osv... 
Har haft en helt underbar dag, ser fram emot morgondagen! :)
 
Go natt
RSS 2.0