Grönt är skönt

Ja just det temat, grönt är skönt, var det på Elmia mässan när garden flower grand prix gick av stapeln den 2/10. Vi fick en uppgift från skolan att följa en av de tävlande floristerna och dokumentera deras arbete. Jag och Carina fick följa Amanda Broms från Amanda´s Blommor i Karlskoga. Hon gick på John Bauer gymnasiet i Karlstad och har jobbat lite på trädgårn i Laxå. Den 15 september 2011 öppnade hon sin egna butik! :) Hon har tävlat 5 ggr totalt i sitt liv men denna tävlingen var det tredje gången hon var med på. 
Den första uppgiften de tävlande fick göra var en krans i valfri stil. De fick välja mellan en oasis och en mosskrans och de hade 100 min på sig att bli färdiga. Alla tävlande har likadana blommor, sen är det bara att välja vad man vill göra med dem. :) 
När vi var framme hade dom redan kommit en bit på väg. Här håller Amanda på med sin krans i oasis. När jag frågade hur hon hade tänkt med sitt arbete svarade hon att hon inte tänkt så mycket, hon bara gör och sen får man lösa allt eftersom. :) Bra svar där! :) 
 
Hon har använt sig av germini, rosor (rosa), krysantemum (chrysanthemum), rävsvans (amaranthus), astilbe, nejlikor (dianthus), prärieklocka (eustoma), snöbollsbuske (viburnum), persilja, brudslöja (gypsophila), texasgäs, aspidistra och hypericum.
Hon använde sig av parallell stickteknik och själva stommen har hon täckt med aspidistra som hon fäst med dekorationsnålar. För att få ett djup och en känsla i arbetet jobbade hon med olika höjder. 
Hon förberedde sitt material genom att putsa stjälkarna och preparera det innan hon stack det i oasisen, hon använde ingen trådning. 
 
 
Det färdiga resultatet! Jag skulle säga att det är den dekorativa stilarten. Mycket fin! :)
 
Vi gick runt och kollade in alla saker som fanns på mässan. Titta vad fint man kan göra av äpplen och murgröna! :)
 
 
 
 
Okej... Jag vet inte vad som hände men tydligen så tog jag inga kort när hon höll på med sitt brudsmycke... 
Jaja... Det andra tävlingsmomentet var brudsmycke/bukett i valfri teknik. nu hade dom 110 min på sig. Båda uppgifterna ska hålla i 24 tim var kravet. 
Amanda valde inte något säkert kort utan valde att göra något som hon aldrig gjort förut, nämligen ett brudsmycke av krans vilken man antingen kunde bära på armen eller hålla i handen. 
Hon tog den mosskrans man kunde välja att använda vid det första tävlingsmomentet. Hon lindade ullband runt och dekorerade med ullsnöre. Sen nålade hon fast sina blommor vilka var; brudorkidé (phalaenopsis), krysantemum (chrysanthemum), calla och snöbär (symphoricarpos). Hon valde att lägga materialet i en följsam form runt kransen och använde dekorationsnålar både som dekoration och för att fästa materialet med.
 
 
Här får en "riktig" brud prova smycket. Tycker den blev jätte fin men på tok för stor för ett brudsmycke. Men en jätte fin krans blev det! :)
 
 
 
 
Var bara tvungen att lägga ut lite bilder på andra brudbuketter! Skit coola! :) 
 
 
Här är vinnaren!  Sten Vasseur som jobbar på Grand Hotel i Stockholm. Så himla detaljrik och välarbetat smycke! :)
 
Nr 2, Johan Pettersson som jobbar på Floristkompaniet i Stockholm och var (som jag förstod det) förra årets vinnare. 
 
Det var en helt fantastisk dag vi hade på Elmia! Vi bara gick där och frossade i allt! :)
Kanske är det min tur att stå där någon gång? ;)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0